torsdag 11 juli 2019

Hett i hyllan #12


Torsdag och dags för Hett i hyllan som utgår från Monika. Om de där böckerna som stått i hyllan och samlat damm i en halv evighet, men som förtjänar att komma fram i ljuset.


Den här lät som något för mig, tyckte jag uppenbarligen för en sju år sedan. Jo, det gör det väl kanske fortfarande. Rätt fint omslag också. I ärlighetens namn gissade jag att den stått där över tio, men den är tryckt 2012, så den kan ju inte vara äldre än så.

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plöts ligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går. Cirkusen öppnar vid mörkrets inbrott och stänger i gryningen. 

Välkommen till Le Cirque des Rêves en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen. 

Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. 

Någon som har läst den?


Nu, marsch pannkaka ut i trädgården och fortsätta röja!

8 kommentarer:

 1. Den har jag faktiskt läst. Jag tyckte om den. Det mesta av den i alla fall :) Väldigt mystisk och magisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då ska jag ta och ge mig på den - vad det lider :)

   Radera
 2. Den har jag läst och tyckte den var OK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara ok, hrm... Ja, vi får väl se om jag tar mig an den eller lämnar den vidare.

   Radera
 3. Jag har läst och gillat :)

  SvaraRadera
 4. Den har jag läst. En riktigt fin bok, vad jag minns. Ovanlig. Vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lutar mer och mer mot att jag ska ta mig an den :)

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...