fredag 5 juli 2019

Helgfrågan vecka 27


Har ni gjort en sommarläslista eller tar ni bara en bok som ni känner för?
Nja, ingen lista för hela sommaren, men jag brukar göra en TBR eller något slags ambitionslista för varje månad. Det är väldigt olika hur mycket jag följer listan. Ibland läser jag alla böckerna och bara dem. Andra månader blir få lästa och jag plockar istället böcker jag får syn på och blir sugen på.

Vad brukar du fastna för om du inte läser?
Sanningen är väl den att jag har en tendens att fastna vad jag än gör. Tänker jag att jag ska gå ut i trädgården och jobba en timma, så slutar det med att jag går in klockan elva på kvällen, helt utmattad - om jag inte måste in och laga mat till barnen. Tänker jag att jag ska plantera om fem krukväxter, så slutar det med att jag står nersölad i jord, vatten och kladd klockan elva och undrar hur i herrans namn jag ska orka röja undan efter mig innan jag störtar i säng. Samma visa om jag börjar googla efter intressanta böcker, eller spela Candy Crush. Halv två på natten, när jag sagt till mig själv att jag måste sluta och gå och lägga mig ungefär sjutton gånger, släntrar jag motvilligt upp till sängen och svär över mig själv för att jag nu "förstört" nästa dag genom att komma så sent i säng. Ack ja, sicken hopplös tant!

I förrgår åkte jag med barnen till Östra Silvbergs gruva som är så enastående vacker med sitt turkos vatten att jag vill dela en bild därifrån. Ligger en bit från Säter om någon har vägarna förbi mellersta Dalarna.11 kommentarer:

 1. Intressant reflektion om att fastna i saker!

  SvaraRadera
 2. Haha ja det där med att fastna för saker och ting kan ha sina sidor. ;)

  SvaraRadera
 3. har besökt Fröå gruva i Åre, intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kände jag inte till. Ska googla.

   Radera
 4. känner igen det där med att fastna. vilket fantastiskt vatten!

  SvaraRadera
 5. Oj vilket vatten. Fin bild! :)

  SvaraRadera
 6. Jag gör sällan någon TBR för jag skulle nog aldrig följa dem ändå. Har försökt med läsutmaningar också, men skall skippa det hädanefter då jag ändå alltid misslyckas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla är vi olika, och tur är ju det :) Själv är jag rent hopplös på listor, jag älskar att göra och pricka av.

   Radera
 7. Jag fastnar också i saker, oftast ser jag inte en del på en serie utan typ 10 avsnitt.🙈

  SvaraRadera
 8. Jag gör planeringar och läslistor men följer dem sällan, det får bli som det blir.

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...