måndag 22 juli 2019

Rapsbaggarna


Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott. I Rapsbaggarna visar Karin Brunk Holmqvist återigen prov på sin sällsamma förmåga att med fantasi och mycket humor skildra människor när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt. I Rapsbaggarna är hon i högform: sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.

Jo, nog är de charmiga alltid, gampöjkan Henning och Albert. Fast det heter nog inte gampöjkan på Österlen. Jag har tidigare läst Potensgivarna av Brunk Holmqvist och den var ju väldigt söt, så det var väl därför jag köpte på mig den här en gång i tiden. Den har stått rätt länge i hyllan och jag valde ut den som månadens Hyllvärmare.

Trevligt, trivsamt, lättsamt och rart utan att bli så där sliskigt. Kanske för att det inte är någon kärlekshistoria. Jag klarar inte av kärlekshistorier. Det kryper i hela kroppen på mig. Det här är nog det närmaste feelgood jag klarar av att läsa. Kan faktiskt tänka mig att köpa upp mig på några till Brunk Holmqvist att ta till när jag behöver något riktigt lättsmält.

5 kommentarer:

 1. Har läst några av Brunks böcker och har gillat alla. Den här läste jag också nu i sommar och den var mysig. Dem är perfekta ibland, lättlästa och lagom långa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande att du gillat alla. Då ska jag göra slag i saken :)

   Radera
 2. Jag hade en av hennes böcker hemma men fick för mig att den inte var något för mig så jag gav vidare den till mamma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, varken spöken, tortyr eller monster är det ju ;)

   Radera
 3. Jag har nog läst alla hennes böcker, brukar kalla dem för min guilty pleasure. De är ju rätt lika allihop, men så är hon också bra på att skildra taffliga och räddhågsna personer. :)

  SvaraRadera

TBR april

  Då har vi gått in i april och tiden för läsning - för min del - är i princip över. Nu är det växter, trädgård och ljudböcker som gäller. O...