torsdag 18 juli 2019

Hett i hyllan #13


Torsdag och dags för Hett i hyllan som utgår från Monika. Om de där böckerna som stått en halv evighet i hyllan och samlat damm, men som förtjänar att plockas fram i ljuset.

Detta är den sanna historien om den sjutton år gamla fröken Idilia Dubb från Edinburgh. När hon 1851 var på resa med sin familj i det tyska Rhenlandet försvann hon plötsligt under mystiska omständigheter. Det stod att läsa i den tidens tidningar om de fruktlösa försöken att finna några spår efter henne. Tio år senare hittades kvarlevorna av Idilia Dubb i en tornruin. Vid hennes sida hittaes också hennes dagbok och ett fantastiskt, romantiskt äventyr uppdagades...

Genevieve Hill, Idilia Dubbs väninna, tog hand om dagboken, redigerade den och försökte få den förlagd då, på 1860-talet. Hon lyckades dock inte med detta, varefter dagboken och fröken Idilias öde föll i glömska. För några år sedan återfanns den, väl bevarad hos en stiftelse i Edinburgh.

Det här med sanningshalten är uppenbarligen omdiskuterat, men nog låter den spännande alltid - även om jag nu inte brukar lockas av det som beskrivs som romantiskt.

Mitt ex är tryckt 2004, så någonstans däromkring får jag anta att den inhandlades. Inte en av de dammigaste i min hylla, således.

Någon som läst den?

5 kommentarer:

  1. Nej jag har inte läst den, men den verkar spännande.

    SvaraRadera
  2. känner igen boken, tror jag har den i bokhyllan...

    SvaraRadera
  3. Jag lockas inte heller av det romantiska, men det där låter ju faktiskt spännande. Nyfiken blev jag i alla fall :)

    SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...