torsdag 24 januari 2019

Hett i hyllan #8


Från Monika utgår Hett i hyllan - om böcker som stått där och dammat i evinnerliga tider men som kanske borde ges en chans att komma fram i ljuset.

Förra veckan var jag så sönderstressad att jag inte fick till någon heting. Men nu är jag sjukskriven, då min gamla utmattning börjar ge sig till känna. Förhoppningsvis ska jag lyckas mota Olle i grind om jag är hemma några dagar och vilar - hoppas både jag och mina kolleger, som schasade hem mig igår. Således, med en hel dag hemma istället för de typ 0 minutrarna egentid jag normalt har när jag har barnen (om jag inte tar av min sovtid vill säga, men det är ju just det jag har gjort - och kroknat), så får jag till min förnöjelse till en idag.


Baksidestext: ÄR NI INTRESSERAD AV SOFISTIKERADE NÖJEN? Bakom kryptiskt klotter på väggarna i Kaliforniens städer i början på 60-talet - SKROT, DÖDEN - döljer sig möjligen ett illegalt anarkistiskt postväsende med rötter långt ner i 1500-talet. Vägledd av dessa och andra besynnerliga tecken - ett sordinerat posthorn, en uppsättning förfalskade frimärken, ett trehundra år gammalt jakobeiskt vedergällningsdrama, "Sändebudets tragedi", av en viss Richard Wharfinger - tycker sig romanhjlältinnan i Buden på nummer 49, Oidipa Maas, komma det gäckande Tristero på spåren.

Jag misstänker att den inte kommer att vara helt lättillgänglig :) Ska se om jag lyckas klämma den som en av hyllvärmarna för året.

10 kommentarer:

  1. Den låter som en lite annorlunda bok.

    SvaraRadera
  2. Den boken kände jag inte till.
    Hoppas det löser sig för dig så du kan vila upp dig!

    SvaraRadera
  3. Känner inte till den boken och baksidetexten var väl lite kryptisk :)

    SvaraRadera
  4. En annorlunda bok verkar den vara. Känns väl kanske som att det måste finnas mycket ork och sinnesro för den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag misstänker att den kommer att kräva sin tribut :)

      Radera
  5. Oj, den boken ser ut som den stått och dammat i flera hundra år! ;)

    SvaraRadera

Bokslut februari

  Här finns den ursprungliga planen för februari, men hur blev det då? Det har varit överjävligt på jobbet och jag har jobbat över i princi...