fredag 20 september 2019

Helgfrågan - vecka 38


Nu stundar helgen och det är dags för Mias helgfråga.

Hur går det med läsningen? Har du läst någon riktigt bra bok?
Det har inte alls gått bra med läsningen sedan jag gjorde ett tappert försök att gå upp på 75%, uppenbarligen alltför tidigt. Jag blev så trött att jag helt förlorade förmågan att både läsa och lyssna i en vecka och därefter fick lägga undan det jag höll på med och välja något enklare. Nu har det emellertid börjat lossna lite.

Boken jag fick lägga undan var Granitmannen av Sirpa Kähkönen, och detta trots att jag tyckte mycket om den. Det fick bli Mma Ramotswe istället. Nu har jag emellertid läst ut den och den var verkligen otroligt bra. Hon skriver så vackert, Kähkönen. Jag måste läsa mer av henne!

Himlen höll kvar glöden från solen som sjunkit i väst, underliga stjärnmönster i äppelträdets grenverk; om hon hade gått ut, skulle hon ha hört det klingande lätet från tusentals klockgrodor i ett glimrande kosmos av rom i diket...Bonusfråga: Hundöra eller Bokmärke?
Med risk för att orsaka lynchstämning... Både och! Jag älskar bokmärken och har otaliga, men ofta finns varken bokmärke eller något annat lämpligt att stoppa in till hands och då blir det hundöra.

Hundöron stör mig inte det bittersta. Det ska synas att en bok har levt ett liv, blivit läst, glatt människor - ju fler dess bättre. Som rynkorna i en människas ansikte. De ska finnas där, spåren av ett liv.

14 kommentarer:

 1. Här kan det också slinka in ett och annat hundöra faktiskt! Om det inte finns något i närheten. Men bara i mina egna böcker då :).

  SvaraRadera
 2. Ja, du har ju rätt i att det blir levande, och att en bok ser läst ut. Men det sitter ju så djupt i mig det där, att man inte ska vika hundöron...
  Hoppas du orkar med mer efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och för mig var det med stor förvåning jag insåg att folk tycker att hundöron är något förkastligt.

   Radera
 3. Är helt med dig på hundöron! Viker glatt hundöron i mina egna böcker och förstår inte alls problemet. Undviker dock att göra det i biblioteksböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undviker att göra det i biblioteksböcker sedan jag insåg att folk har ont av det.

   Radera
 4. Okej om folk viker i egna böcker, men tycker nog det är rätt respektlöst att hantera biblioteksböcker på det viset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Respektlöst om man fattar att andra människor tycker illa vara - men om man inte har fattat det...

   Radera
 5. Hoppas det ordnar sig med jobbet och orken!

  SvaraRadera
 6. Jag gick också upp till 75% och man är helt klart tröttare men jag försöker att inte ställa några krav på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick nog ut lite väl snabbt. Hade bara jobbat 50% i en månad. Men jag älskar ju mitt jobb och vill tillbaka. Har svårt att acceptera att jag är sjuk.

   Radera
 7. Hehe, ja det är roligt att vi är så olika. Jag får spasmer av hundöron, anteckningar i böcker osv. Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är olika, men bara man inser vad som kan störa andra, så är det ju lätt att anpassa sig :)

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...