tisdag 3 september 2019

TBR september

Ny månad och ny TBR. Egentligen befarar jag att jag tar mig vatten över huvudet när jag listar fem böcker att läsa, eftersom jag sannolikt kommer att ha mindre lästid framöver än jag haft tidigare under året. Nå ja! Hinner jag inte så hinner jag inte, och det är inte mer med det.


Månadens språk är hebreiska och jag har tänkt läsa Judas av Amos Oz. Vill minnas att jag inhandlade den under årets bokrea. Kan det möjligen ha varit omslaget som lockade mig *host*. 



Kan det stämma att jag såg denna hos Vargnatt (fast på engelska) och blev sugen? Bops! så sprang jag på ett utrangerat ex på bibblan, alldeles gratis. Tjihoo! Passar in på Kaosutmaningens punkt 26, Läs en bok som har mer än en författare.



Nej, det blev inget Kyrkbröllop i augusti som planerat, däremot ett antal oplanerade titlar. Jag gör ett nytt försök denna månad. Finns i utmaningen Förkovran.



Dags för en ny Mma Ramotswe. Ingår i utmaningen 3x3.



Jag brukar inte bestämma de böcker jag ska läsa i utmaningen Hyllvärmare i förväg, men nu gör jag ett undantag. Jag hann inte läsa den i augusti då månadens språk var finska, men jag är väldigt sugen, så jag tar den nu i september istället.


Och så ljudböckerna:


Det här är månadens klassiker i utmaningen 6 klassiker på 6 månader - del 4. Den ligger på 26 timmar och jag hade egentligen tänkt lyssna på den när jag kör ner till Skåne i slutet av månaden, då jag har möjlighet att lyssna sju timmar i sträck i respektive riktning. Men jag har faktiskt redan börjat. Lite beroende på att jag inte riktigt vet vad jag ska lyssna på annars. Jag har hur många böcker som helst på vänt på Storytel, men jag kan inte riktigt välja. Sex böcker brukar jag hinna lyssna på men jag tror faktiskt att jag lämnar det öppet när det gäller resterande fem.


Hur det gick med augustis TBR? Jo tack, när det gäller antalet gick det bra, men jag bytte ut en del titlar. Kyrkbröllop blev det som sagt inget, däremot fem oplanerade titlar. Och plötsligt tog det emot att lyssna på engelska, så de tre engelska ljudböcker jag planerat bytte jag mot tre på svenska. En vacker dag kanske jag får tid att skriva om dem.

2 kommentarer:

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...