tisdag 8 juni 2021

Tisdagstrion - Blommor, buskar & träd

 

Tisdagstrion utgår från Ugglan & Boken. Denna veck är temat: Blommor, buskar & träd.Jag tyckte väldigt mycket om den här serien - Neshovsserien ser jag nu att den kallas - när jag läste den för ett antal år sedan. Inte riktigt vad jag brukar läsa, men icke desto mindre. Kvack! Jag trodde att det var tre delar, men nu ser jag att det finns fem. Måste omedelbart leta upp dem...
(Och så skulle jag gärna bo ett tag i det där huset på omslaget).Under frangipaniträdet blev jag helt fascinerad av när jag läste den förra (?) året. Undrar om den inte var med på min lista över årets bästa. Jag har nyligen införskaffat några fler titlar av Mia Couto från Bokbörsen.
Den här boken, som var min första av Byggmästar, läste jag rätt nyligen. Underbar, lättillgänglig poesi som gör en glad. Jag lånade en till av henne, I tvillingarnas tecken, senast jag var på bibblan, men jag har inte hunnit börja på den än. 

Det här kunde
vara ullhårsmammutar,
som hasar omkring,
i rutiga farfarstofflor inne
i permafrosten

och det 
är det också!
11 kommentarer:

 1. jättebra titlar! jag gillar också Byggmästar Couto får jag nog bekanta mig med. jag känner till honom men har inte läst något.

  SvaraRadera
 2. Jag har länge varit nyfiken på Anne B Ragde och just den serien, har jag för mig. Vi får se om hon blir läst någon gång.

  SvaraRadera
 3. Men vad roligt, en massa jag inte kände till från tidigare! Tackar och tar emot.

  SvaraRadera
 4. riktigt intressant passande trio, Ragde fortfarande oläst i min bokhylla...

  SvaraRadera
 5. Tack för intressanta tips! Har bara hört talas om första men har inte läst den.

  SvaraRadera
 6. Berlinerpoplarna har jag läst. Tack för tips om de andra två.

  SvaraRadera
 7. Tack för intressanta tips.

  SvaraRadera
 8. Berlinerpopplarna har jag läst och jag tyckte om den, men inga andra i serien. Mia Cuoto måste jag titta närmare på.

  SvaraRadera
 9. Couto har jag läst en annan titel av, och Berlinerpopplarna gillade jag också. Tror jag har läst de tre första i serien.

  SvaraRadera
 10. Intressanta tips. Den sistnämnda blir jag nyfiken på :)

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...