torsdag 24 juni 2021

Helgfrågan vecka 25

 

Dags för helgfrågan från Mias bokhörna som denna vecka lyder:


Vad läser du i midsommar?
Jag ska läsa klart Jonas Eikas Efter solen och sedan börja på Hilary Mantels För in de döda. Om jag hinner - det beror lite på hur mycket knott det är, om jag står ut med att jobba i trädgården - ska jag påbörja Cold Comfort Farm av Stella Gibbons. När det gäller ljudböcker ska jag precis börja på Ann-Helén Laestadius Stöld.

Bonusfråga: Vad gör du för att vila upp dig i midsommar?
Jag har inte barnen. Det är den enda vila jag behöver; att slippa laga mat, duka fram, duka av, plocka i diskmaskinen, plocka ur diskmaskinen, handdiska, röja diskbänken, torka, torka, torka, börja om igen en timma efter att jag äntligen är klar och slippa tjata, plocka, tjata, plocka, tjata, plocka, tjata, plocka 24:7. Just nu är de jävligt billiga kan jag lova. Jag är så less, så less

10 kommentarer:

 1. låter skönt... men barnen ska ju också bidra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de ska ju det. Men när INGENTING man gör fungerar. Ingenting man ORKAR göra i alla fall, när man hela tiden balanserar på gränsen till utmattning. Nu har jag kommit till en punkt där jag har att välja mellan att fortsätta som något slags tjänstehjon som man kan behandla hur som helst, eller bli en människa som jag inte vill vara i en familj där allt kommer att vara grått, trist, snålt och fullt av repressalier. Och jag har deppat ihop totalt.

   Radera
  2. förmågan att blunda och inte se allt... att springa ut och göra något onyttigt, oviktigt...

   Radera
  3. Klokt, men problemet är att jag redan blundar till 80% - och bor i vad som mer liknar en soptipp än ett hem. Och det finns ingen tid att springa ut och göra något onyttigt. De veckor jag har barnen hinner jag inte med något annat än att fixa mat, tvätt och djur, sedan är det läggdags. Ska jag göra något för MIG så blir det på bekostnad av sömnen. Hur jag än gör för att lösa det här så blir det skit.

   Radera
 2. "Stöld" tror jag är intressant, riktigt.

  SvaraRadera
 3. Stöld har jag lyssnat på. Den var intressant.

  SvaraRadera
 4. Just, Stöld får jag inte missa att reservera på biblioteket. Tack för påminnelsen. :)

  SvaraRadera
 5. Jag har varit less bitvis ibland under åren, men med vuxna barn blir det lättare. Eller har blivit för oss i alla fall. HOppas det löser sig!

  SvaraRadera
 6. För in de döda har jag aldrig hört talas om den låter otäck.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...