lördag 8 februari 2020

Veckans mening - vecka 6


Veckans mening utgår från Robert på Mina skrivna ordVarje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Och jag hänger på...

När jag betraktar havsbotten ser jag män och kvinnor simma med dugonger och kvastfeningar, jag ser drömmar fasthakade i algerna och spädbarn som sover nere i jättemusslorna. 


Månadens språk är "östafrikanska". Eftersom de flesta afrikanska författare, vars verk når oss, skriver på det forna kolonialspråket, "diskvalificeras" afrikansk litteratur i princip helt och hållet från utmaningen. Därför valde jag att i vissa fall inte ha ett månadens språk utan ett område. Natacha Appanah kommer från Mauritius och boken är ursprungligen skriven på franska. 

6 kommentarer:

 1. Men jisses, vad är det för saker som döljer sig nere vid havsbottnen?

  Jag följer inte utmaningen Månadens språk, men när det gäller "östafrikanska" kan jag rekommendera författaren Ngugi wa Thiong'o, som skriver på kikuyu, men som givetvis finns att läsa på svenska. En författare som jag gärna skulle vilja se som nobelpristagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst en bok av Thiong'o och vill absolut läsa fler, men jag ska försöka klämma de böcker jag redan har i hyllan, så därför kommer han inte med denna månad - inte hos mig, men jag tror att Ugglan ska läsa honom. Jo, han är ju ständigt Nobelpristippad, så du är inte ensam :)

   Radera
 2. Det tyckte jag var en väldigt vacker mening!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte att den var fin jag med :)

   Radera
 3. Mycket tjusigt, poetiskt. Eller så ska man tänka fantasy kanske? ;)

  SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...