fredag 15 januari 2021

Helgfrågan vecka 2


Helgfrågan utgår från Mia i bokhörnan

Gah, -15° utomhus och 15° på nedervåningen när jag kom hem. Nu har jag eldat i kakelugn och vedspis i fyra timmar och hängt upp ett lakan (!) för altandörren där det drar som sjutton, men ändå har det inte stigit till mer än 16°. Och då har jag ändå ett litet extraelement i köket. Min värmepump är inte som den ska, kan man lugnt konstatera, och dessutom undrar jag i mitt stilla sinne hur inställningen egentligen är för golvvärmen (jag har vattenburen golvvärme, inga värmeslingor alltså) och hur fasiken man gör något åt den. Nå väl... veckans frågor lyder:

När ska man ge upp en bok man inte tycker om?

Tja, jag vet inte riktigt. När det gäller vanliga böcker brukar jag vara rätt ståndaktig. Jag minns inte riktigt när jag senast gav upp en bok - detta snarare beroende på mitt minne än att det skulle vara för så förskräckligt länge sedan. Gäller det ljudböcker så ger jag upp snabbt om det är en inläsare jag inte gillar. Inte alltid, men för det mesta, och jag har blivit allt mer intolerant med tiden. 

Brukar du gå på releaser? Digitalt eller Irl?

Jag har varit på en enda i mitt liv. Min pappas sambos dotter är en hyfsat känd föreläsare och författare och jag blev erbjuden att följa med sambon* på releaseparty för några år sedan. Jag kände mig rätt bortkommen där bland alla kändisar och skulle aldrig kommit på tanken att göra något dylikt på egen hand. Nu har jag upplevt det en gång i alla fall och det kan räcka med det. 


* sambon låter så torrt och trist och avståndstagande. I själva verket tycker jag väldigt mycket om henne. Far och hon har levt tillsammans i över 30 år och hon är mina barns älskade Mommi.8 kommentarer:

 1. Snön och den efterföljande kylan kom lite plötsligt...
  Jag har inte varit på något releaseparty. Bara ordet! Mycket finare än boksläpp kanske.
  Intressant hur man upplever ord. Min mammas sambo benämner alltid sig själv som just hennes sambo, så jag har inte funderat på det. För mina barn har han alltid varit farfar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte nog inte att ordet 'sambo' i sig självt är kyligt, mer att det lät så i den mening jag skrev.

   Radera
 2. lyssnar inte så mycket på böcker, annars har jag inge "regler"

  SvaraRadera
 3. Fy så kallt du har det inne!
  Jag tänkte inte på att sambo lät kallt. Man måste ju beskriva på något sätt...

  SvaraRadera
 4. Ja, inte för att här är så kallt ute som hos dig, men +15 inne är inget ovanligt. Skönt att kunna elda i kamin på kvällen då. Som nu. Hund och katt trivs, lägger sig nära brasan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som tycker att det är så världsasynd om mig när jag har 15 grader, ha ha!

   Radera
 5. Vi brukar gå till biblioteken och lyssna på författarna det är trevligt.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...