lördag 23 januari 2021

Veckans mening - vecka 3


Veckans mening utgår från Robert på Mina skrivna ord. En mening från veckans läsning som av en eller annan anledning fått dig att stanna upp. 

En okänd kvinna kom med ett ämbar vatten och tvagade det avhuggna huvudet; hon kammade dess blodiga hår.

En mening som definitivt fick mig att stanna upp; för att den är så makaber, men också för att den rymmer så mycket ömhet.

Jag läser Wolf Hall av Hilary Mantel - när jag inte somnar här i fåtöljen, vilket jag gör stup i kvarten. Ändå sov jag tolv timmar i natt. Lika bra jag går och lägger mig.


 

3 kommentarer:

 1. Det var verkligen en makaber smakbit.

  Tolv timmar och ändå trött? Du kanske skulle gå till doktorn. Ja, jag vet att du är läkare, men läkare är de som är sämst på att söka hjälp, för de ska alltid kurera sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lätt uttröttbar efter mina utmattningsepisoder och det har varit tufft på jobbet och minimalt med återhämtning det senaste. Då blir det så här. Jag låter drivorna med julsaker - som är ihopplockade, men inte nerpackade - vara och ägnar mig åt läsning och lektioner i grekiska via Duolingo för att råda bot på det hela. Tack för att du bryr dig, käre Robert!

   Radera
 2. Jamen alltså, kamma först och tvaga sen, eller vaddå? Dålig tvagning kanske. :D
  (Återhämtning är så otroligt viktigt, var rädd om dig, så gott det går)

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...