tisdag 12 januari 2021

Tisdagstrion - färgglada omslagTisdagstrion utgår från Ugglan & Boken och denna vecka är temat alltså Färgglada omslag


Färgglatt och fint tycker jag - och en väldigt bra bok. Minns ni - som är lite äldre - hur det var när man åkte bil som barn? Hela vindrutan var nerkletad med döda insekter när man gjort en lite längre resa. Jag hade faktiskt glömt bort det tills jag påmindes av den här boken. Skrämmande! Vad har vi ställt till med? Alla insekterna! Alla djuren! Alla livsformer som inte är just människor! Vi är inte ens särskilt snälla mot människor.

Det vore väl f-n om jag inte får läst denna i år. De andra böckerna jag har av Condé har jag i alla fall klämt. Tycker väldigt mycket om det här omslaget.


Holländska Marieke Lucas Rijneveld vann Internationella Bookerpriset 2020 med den här. Den är nyutkommen på svenska och låg faktiskt i brevlådan när jag kom hem idag, som första boken i min Tranan-prenumeration.


9 kommentarer:

 1. Väldigt tjusigt omslag på mittenboken. Den första där har ju en lite läskig titel, tyckte jag redan innan jag läste vad du hade skrivit 🙂

  SvaraRadera
 2. Snygga omslag, Condé lånade jag men läste inte färdigt.

  SvaraRadera
 3. Har läst en bok av Condé för länge sedan, men inte den där. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. Nog minns jag insekterna. Men jag har inte tänkt på att det inte blir insekter på rutan nu. Hur kan det komma sig att det inte blir lika mycket sånt nu? För det mosas rimligen lika många insekter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, insekterna har minskat så mycket. Över 80%.

   Radera
 5. Har inte läst Condé ännu, men har funderat just på Celanire. Fina omslag!

  SvaraRadera
 6. Ojoj, jag vill läsa alla tre. Celanire har jag redan i läslistan. Fina omslag.

  SvaraRadera
 7. Det första omslaget var verkligen vackert!

  SvaraRadera
 8. Jodå, jag minns (med tanke på din kommentar kring förstnämnda bok). Så mycket har förändrats. Väldigt oroande. Och sorgligt.

  Väldigt snygga bokomslag för övrigt. Och tack för boktipsen!

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...