torsdag 28 januari 2021

Hett i hyllan #32


Hett i hyllan utgår från MonikaJag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I sista sekunden som vanligt... Torsdagarna är tuffa dagar, i synnerhet jämna veckor, så då blir det så här.  

 

Tio år har gått sedan Nelson Mandelas triumfartade installation som president. Silas Ali har lämnat gerillakriget bakom sig och är nu en högt uppsatt jurist i Sannings- och försoningskommissionen. Men för Silas finns ingen försoning med det förflutna. I ett shoppingcenter i Kapstaden får Silas Ali syn på den vita polisman som våldtog hans fru. Det river upp alla oläkta sår och blir början på en ohygglig marsch mot den slutgiltiga katastrofen. För apartheidtidens bittra frukter förgiftar fortfarande människornas sinnen.

Jag tror att jag har köpt den här boken på loppis, endera här uppe eller nere hos mamma i Skåne. Den har inte stått så fasligt länge i hyllan, ett par år kanske. Jag brukar falla för världslitteratur och en sydafrikansk författare av indiskt ursprung har naturligtvis lockat. Jag tror att den kan vara bra.

3 kommentarer:

  1. Känner inte till den boken men den låter intressant och spännande

    SvaraRadera
  2. Helt okänd bok för mig. Sannings- och försoningskommissionen... finns det verkligen något som heter så? Det låter lite som något ur Harry Potter.

    SvaraRadera
  3. En sydafrikansk författare som jag aldrig har hört talas om. Intressant. Den åker in i läslistan.

    SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...