fredag 10 september 2021

Fem en fredag, v 36

Fem en fredag utgår från elisamatilda

Vad har du gjort mest i veckan?
Jag har varit nere hos min mor i Skåne och mest har jag väl hjälpt henne, fixat och donat hemma, ordnat lite höstplantering i kruka och odlingslåda, uträttat ärenden och kört henne runt lite dit hon velat. Hon är rullstolsburen så hon kommer inte ut så mycket annars. 

Vad har du inte gjort som du skulle ha gjort?
Jag hade räknat med att läsa mer, men det var trögt att ta sig igenom Tobaksvägen, så jag hann bara den. 

Vad har du tittat på i veckan?
Inte tv i alla fall. Jag har tittat på havet och så har jag varit på Tropikariet i Helsingborg och tittat på djuren. Det var underbart, nästan inga besökare och nyfikna apor och fåglar.


Hur har du sovit?
Jag har sovit på en madrass på golvet i mammas klädkammare. Det funkar. 

Vad ser du fram emot med helgen?
Att komma ut i skogen och plocka svamp. Trattisarna bör ha växt till sig lite nu. Att läsa - nu när jag är klar med Tobaksvägen, det flyter på betydligt bättre med Coetzees Pojkår. Att barnen kommer i kväll.

10 kommentarer:

 1. minns att jag läste Tobaksvägen för mycket länge sedan. finns det trattisar redan nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då! Förrförra helgen var de flesta väldigt små, men mååånga. Jag räknar med att de ska vara stora nu :)

   Radera
 2. Mmmm, trattisar är så gott, men jag är en dålig svampplockare. Blev bjuden på stolt fjällskivling förra veckan. Det skulle jag aldrig ha vågat plocka själv, och än mindre tillreda. Men det var faktiskt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var länge sedan jag åt stolt fjällskivling. Skulle behöva kolla noga i svampboken för att vara säker. För något år sedan fann jag rodnande fjällskivling och trodde först att det var stolt. Den rodnande ska man tydligen inte äta.

   Radera
 3. Jag har ju flyttat o har inte längre några svampställen, buhuuu, men, jag klagar inte, har hittat en hel del karljohan o de är mina favoriter. Jag blir glad att du hälsat på din mor och hållit henne sällskap samtidigt som du hjälpt henne. har ju själv kommit dithän att jag ibland behöver hjälp av dottern och är så tacksam över att ha henne!Hoppas helgen blir fin med ungarna. Och vilken gullig apa, att du inte stoppade ner den i väskan och tog med den hem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt frestande att stoppa ner dem allihop i väskan, men det hade nog inte varit något vidare att ha dem här hemma, hoppande runt och kissande på golvet :)

   Radera
 4. trevligt, svamp är gott, men jag är ingen kännare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, svamp är gott, men mest plockar jag till pappa och hans fru som inte längre kan ta sig ut i skogen.

   Radera
 5. Så hyggelig da å være på besøk hos mamma igjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid fint att komma ner till henne. Synd att hon bor så långt bort bara.

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...