onsdag 22 september 2021

Veckans kulturfråga - vecka 38

 

Veckans kulturfråga kommer från Enligt O

Vem är din favorit bland författare från Norden?

Med risk för att vara väl tråkig och nationalistisk så måste jag svara Torgny Lindgren, som är en av mina favoritförfattare överhuvudtaget. Jag älskar hans språk, hans berättelser och hans inläsningar. 

Jag kan baske mig inte komma på någon författare som jag läst flera böcker av varken från Norge, Danmark eller Island, men jag är rätt svag för de isländska sagorna. 

Av finländska författare tycker jag mycket om både Sofi Oksanen och Sirpa Kähkönen. Jag vill definitivt läsa fler finländska författare - och fler av dem jag redan läst - det finns många bra.

 

Jag inser nu att jag generellt är dålig på att läsa flera romaner av en och samma författare.


5 kommentarer:

 1. Kähkönen har jag nog inte läst, får kolla.

  SvaraRadera
 2. Sirpa Kähkönen var ny för mig. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt, Torgny L är fantastisk - inte minst för att han kan vara rolig, också!!! Sirpa K har jag aldrig hört talas om, ska kolla in henne.

  SvaraRadera
 4. Torgny L och Sofi O har jag läst, men om jag skulle nämna en nordisk favoritförfattare vore det nog en norsk(a). Dels har de många bra deckarförfattare, dels har de Anne B Ragde som skrivit Neshov-böckerna. Den senaste i serien, Dottern, kom ut ganska nyligen, tror jag.

  SvaraRadera
 5. Oksanen är jättebra; Granitmannen vill jag läsa. Torgny Lindgren har jag läst flera romaner av. Tror att jag är speciellt förtjust i Norrlands akvavit

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...