måndag 3 januari 2022

Bokslut 2021

 


Ja, hur gick det nu med läsandet och alla utmaningarna 2021? Tja, jag klarade inte alla utmaningar, men i stort sett är jag nöjd med mitt läsår (bortsett från att jag önskar att jag hunnit läsa fler böcker; som det är nu är den absoluta majoriteten ljudböcker) och jag har faktiskt läst ovanligt många riktigt bra böcker i år. 

Förkovran  Avklarad med marginal. 41 böcker av de 25 planerade läste jag. Men nämnas bör att väldigt många av dem var diktsamlingar - d v s väldigt korta. 

Månadens språk  Jag klarade alla språken/språkområdena - även om ett par, i ärlighetens namn, inte blev färdiglästa förrän månaden efter. 30 romaner, en novell och en kort diktsamling läste jag.

Prisat  Jag läste 19 böcker och fyra bilderböcker inom Prisat. Tyvärr var det två pris av tretton som jag inte hann med: Tyska bokpriset och International Prize for Arabic Fiction. Jag påbörjade böcker för båda - böcker jag var riktigt pepp på - men hann tyvärr inte klart dem.

Naturlig läsning  Jag läste tretton böcker och en bilderbok, vilket innebär att jag klarade målet på minst en per månad.

Jorden runt på 100 böcker  Jag missade att anteckna hur många böcker jag hade läst vid årsskiftet 20/21, men jag tror att det var 25. Nu är jag uppe i 36 vilket innebär att jag bör ha fyllt på med cirka tio böcker under året. Jag måste dock få påpeka att jag i år läst sex böcker från länder som inte är med på listan: Zimbabwe, Ghana, Rwanda, Libyen, Oman och Palestina (om det nu får räknas som land)

Kaosutmaningen  Jodå, det gick bra. Jag läste 37 av 40 punkter. Gränsen var 20. Det är en lätt utmaning. Jag brukar kunna pricka av 20 böcker bara genom att läsa på som vanligt. 

Shakespeare  Nej, det gick pruttdåligt. Jag läste bara ett enda drama.

Bibeln  Nej, det gick inte alls! Inte en enda ynkans bibeltext har jag läst. 

Goodreads  162 lästa böcker anger Goodreads, men fyra eller fem ytterligare, som inte fanns inlagda och som jag aldrig kom till skott med att lägga in själv, läste jag faktiskt. Således 166 böcker, typ.

Barnböcker  Jag har läst 36 bilderböcker, som jag valt att inte lägga in på Goodreads. 

Länder  Jag har läst böcker från 37 olika länder:
Sverige
Norge
Finland
Danmark
Island
Ryssland
Lettland
Polen
Tyskland
Frankrike
Nederländerna
Storbritannien
Irland
Ungern
Rumänien
Albanien
Kroatien
Palestina
Oman
Libyen
Ghana
Nigeria
Rwanda
Zimbabwe
Mocambique
Sydafrika
Bangladesh
Thailand
Vietnam
Kina
Japan
Kanada
USA
Trinidad
Argentina
Australien
Nya Zeeland


5 kommentarer:

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...