söndag 9 januari 2022

En smakebit på søndag - Räv och jag

 

Smakebiten utgår från Astrid Terese på Betraktninger. Dela med dig en snutt av det du läser just nu - inga spoilers!

Att äga mark innebär att ha et stort ansvar. Varje steg man tar, varje gång man anlägger, varje ogräs man drar upp och varje träd man planterar, får ungefär hundra miljoner konsekvenser. En god jordägare, naturens huvudarrendator, måste kunna stå för sina handlingar och dess konsekvenser. Hon kan inte jämna en skog - inte ens en sorkskog - med marken av ren illvilja. Sorkarna hade gjort skada; att utplåna skogen skulle inte ändrar på det.
Jag var oerhört pepp på den här boken när jag började. Nu har jag läst en femtedel, ungefär, och vet inte riktigt vad jag tycker om den. Det kom som en överraskning att hon är amerikanska, jag fick för mig att hon var tyska. Fråga mig inte varför. Namnet tyder ju ändå på att det rör sig om en engelskspråkig författare. Nå väl, jag läser vidare...

10 kommentarer:

 1. Jag har sett den här men är inte säker på vad den handlar om.

  SvaraRadera
 2. Sorkskog låter inget vidare. Får en att associera till sorkfeber nu också. En annan ligger väl i riskzonen som eldar med ved för värme... men skyhög elräkning funkar ju liksom inte heller. Livet har blivit mega-komplicerat. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har, oftast, lite svårt för böcker med självklarheter. Som det verkar vara här, i alla fall i utdraget.

  SvaraRadera
 4. har aldrig hört ordet sorkskog tidigare. vem hugger skog av illvilja? fast ibland kan en undra när en ser fula kalhyggen. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Skogssorkar finns. Sorkskogar var någonting nytt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Jeg bet meg merke i ordet illvilja. Det er en bok som ble gitt ut på norsk med tittelen Illvilje, og jeg hadde aldri hørt det ordet før. Men kanskje det rett og slett er hentet fra svensk. Det hadde jeg ikke tenkt på :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. Läste baksidestexten och blev betagen. Jag måste nog läsa denna, ibland tror jag att jag har varit en eremit i mitt tidigare liv...Tack för smakbit, hoppas du också gillar boken när du fortsätter läsa

  SvaraRadera
 8. En för mig helt okänd bok och författare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Det var en okänd bok och författare. Och jag blev inte klokare av smakbiten gällande vad den egentligen handlar om :-)

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...