torsdag 27 januari 2022

Hett i hyllan #49

 

Hett i hyllan utgår från Monika. Om de där böckerna som har stått i bokhyllan en halv evighet, men som kanske förtjänar att plockas fram, dammas av och äntligen läsas. 


Hassan Blasim är författaren som revolutionerat den arabiska litteraturen – från Finland. 2014 fick han sitt internationella genombrott, då The Independent utnämnde Irakisk Kristus till årets bästa översatta bok. Boken rankades dessutom som ”Book of the Year” i Publisher’s Weekly.
Berättelserna i Irakisk Kristus skildrar det infernaliska tillståndet i dagens Irak, och för tankarna till magisk realism, till Kafka och Borges, men också till den arabiska sagotraditionen.

Den här boken har jag varit jättesugen på att läsa hur länge som helst. Det är ju precis min typ av bok och kort är den också. Jag begriper inte varför jag aldrig kommer till skott. 

3 kommentarer:

  1. Jätteintressant! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Lite, för mig, avskräckande beskrivning - magisk realism, Kafka... Den arabiska sagotraditionen låter dock intressant.

    SvaraRadera
  3. Den lät spännande. Fast magisk realism funkar inte alltid.

    SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...