fredag 7 januari 2022

Fem en fredag - Ljudspår

 

Fem en fredag utgår från Elisa och den här veckan gäller frågorna ljud.

Vad lyssnar du på?
En ljudbok, Sörja för de sina av Kristina Sandberg; andra delen i Romanen om Maj.

Vad hör du?
Hur brasan i kakelugnen sprakar och en del knäppande i huset.

Vad slår du dövörat till?
Jag är dålig på att slå dövörat till. Jag är väldigt ljudkänslig och hatar oväsen. Fick jag önska mig en superkraft så vore det att kunna blunda med öronen.

Vad har du nyligen överhört?
Tja, det måste väl vara min underläkare som stämde av med kvällssköterskan.

Vem har du senast lånat ditt öra åt?
Min yngsta, lilla Nassen, som med sina bröder åkt till far sin och nu är väldigt mammig och ynklig och saknar mig, säger hon. Tre gånger har hon ringt.

7 kommentarer:

 1. Åh, känner med dig, när yngsta ringt och vill prata.
  Var tid har sitt.
  Fredagskram!

  SvaraRadera
 2. brasa låter gemytligt, vi har ingen, sonen har en modern hemtrevlig kamin som ger värme, äldste sonen har en annan sort, får åka dit och mysa 🙂

  SvaraRadera
 3. älskar ljudet av brasa. svårt att inte finnas till hands när de små blir mammiga

  SvaraRadera
 4. Så jobbigt med veckovis (eller liknande) "barnbyte". Man kan ju hoppas att det blir bättre när barnen blir äldre. Har ingen erfarenhet där, då jag inte har några barn.
  Å ditt omvärldsljud med brasa och olika knäppanden i huset låter himla mysigt måste jag säga. Det knäpper visserligen i vår lägenhet också då och då, men då när solen "träffar" ena sidan av lägenheten på morgonen.

  SvaraRadera
 5. Att läsa till ljudet av en sprakande brasa låter som värsta idyllen. Wow! Jag har inte läst böckerna om Maj ännu. Vill hemskt gärna göra det och kommer göra det. Vad tycker du om bokserien hittills?

  SvaraRadera
 6. Men åh, som jag saknar vedspisen ibland, finns det något mer hemtrevligt ljud än en brasa??? Jag är också ljudkänslig, kallar mig ljudallergiker, efter två utmattningsperioder blev det för mycket. Tittar fortfarande på tv med väldigt lågt ljud och istället textat, hihi
  Är du sjuk? Det låter så på din text, önskar dig snar bättring!

  SvaraRadera
 7. Åh ljudet av brasa, det är bland det mysigaste man kan lyssna på.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...