måndag 25 november 2019

Augustpriset 2019

Jag konstaterar härmed förnöjt att jag läst vinnaren i såväl skönlitteraturs- som fackboksklassen. Så brukar det inte vara, kan jag intyga. Tidigare har jag haft så dålig koll på ny svensk litteratur att jag knappt hört talas om de nominerade böckerna.

Extra roligt är det att jag lyckades hitta Osebol alldeles självsamt, utan att ha läst om den innan. Den dök upp i Storytel och jag fastnade direkt för omslaget, klickade fram vad den handlade om och insåg att det borde vara något för mig. Och när jag nu letat fram när jag egentligen läste den, så inser jag att jag faktiskt lyckades klämma både Osebol och Wähäs Testamente i juli. Det var väl inte så illa pinkat? Två nominerade i en smäll.Ålevangeliet hade jag däremot hört en hel del om och den låg högt på listorna innan jag tog itu med den i slutet av september.Av barnböckerna har jag emellertid inte läst en enda. Det borde jag verkligen göra. Inte har jag heller läst en enda av de nominerade till Lilla Augustpriset, trots ambitionen att läsa dem alla. Jag hoppas att de ligger kvar ett tag på hemsidan. För visst var de väl upplagda där?


2 kommentarer:

  1. Vi läste Osebol samtidigt, ser jag - fast jag plockade den på Nextory. Håller med om omslaget. Men trodde absolut inte att den var en August-vinnare.

    SvaraRadera
  2. Nej, kanske inte, men jag är rätt dålig på att bedöma litteratur och försöker inte ens gissa vilka böcker som kan tänkas bli nominerade, än mindre vilka som kan tänkas vinna. När jag hittade boken trodde jag nog att den var så smal att det skulle bli typ jag och tre till som läste den :) Så blev det alltså inte. Och kanske borde jag anat det när den fanns som ljudbok och allt. Det är ju inte direkt alla böcker som läses in.

    SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...