tisdag 12 november 2019

Tisdagstrion - Europa runt


Tisdagstrion utgår från Ugglan & Boken och denna vecka är temat alltså Europa runt.Resa i månljus av Antal Szerb läste jag i april, då Månadens språk var ungerska. En fantastisk bok. Skrevs redan 1937, men kom i nyutgåva 2015.Varför jag aldrig läste Utrensning då när den kom, hyllades och alla andra läste den, vet jag då rakt inte. Jag plockade fram den då Månadens språk var finska (augusti), men jag hann inte med den då. Nu är den läst i alla fall, inte en dag för tidigt. Ytterligare en fantastisk bok.Det var länge sedan jag läste Skugga-Baldur, men åååh vad jag tyckte om den. Jag tänker att jag ska läsa om den i december när Månadens språk är isländska. Jag gjorde mig av med mitt ex, men har skaffat ett nytt. Jag liksom måste ha den i hyllan. Att den fått Nordiska rådets litteraturpris blev jag nog klar över först nu när jag letade fram bilden.

Ungern - Finland - Island är väl hyfsad spridning i alla fall?

Som vanligt hamnar jag i Månadens språk. Det är en fantastisk utmaning - även den utgående från Ugglan & Boken - som har givit mig så otroligt mycket under de här (snart) två åren. Jag har hittat många pärlor som jag aldrig någonsin hade kommit på tanken att läsa annars.20 kommentarer:

 1. Alla olästa för mig, tack för intressanta tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog att du skulle kunna gilla Oksanen.

   Radera
 2. Utrensning är den enda jag har läst i din trio.

  SvaraRadera
 3. fin trio, Resa i månljus av Antal Szerb vill jag läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skugga-Baldur har jag nog i bokhylla, barnbarnet valde

   Radera
 4. Utrensning är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 5. Nyfiken på "Utrensning". Har du redan recenserat den på bloggen eller kommer det snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte skrivit om den än, men ska försöka hinna med snart. Jag recenserar dock inte direkt. Mer lite tyck och tankar, så där :)

   Radera
 6. Jag har inte läst dem. Utspelar sig den ungerska boken i Venedig? Ser ut som en gondol.

  SvaraRadera
 7. Resa i månljus vill jag läsa. Utrensning har jag läst. en fantastisk bok. Skugga - Baldur köpte jag på en bokmässa och Sjón signerade

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Hade kunnat tänka mig ett signerat ex :)

   Radera
 8. Spännande trio. Utrensning har jag läst med behållning. Resa i månljus har funnits i min lista. Måste nog sätta dit den igen. Isländska böcker väcker alltid mitt intresse.

  SvaraRadera
 9. Intressant trio! Oksanen är den enda jag läst, men de andra två är okända. En blir ju lite nyfiken på Sjon, kanske ska testa Skugga-Baldur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag. Riktigt bra - och tunn.

   Radera
 10. Kul att du gillar Månadens språk - det gör jag också :-) Jag har faktiskt också funderingar på att läsa något av Sjon i december, men har inte bestämt titel ännu.

  SvaraRadera
 11. Japp, nu blev jag återigen peppad att läsa Utrensning. Tack för påminnelse och övriga tips!

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...