torsdag 14 november 2019

Hett i hyllan #23


Hett i hyllan utgår från Bokföring enligt Monika. Om de där böckerna som stått i hyllan i en halv evighet, men som förtjänar att plockas fram, dammas av och avnjutas.

Den här har jag lånat av min faster - för flera år sedan. Visserligen har hon sagt att det inte är någon brådska med att lämna tillbaka den, men nog känns det lite surt ändå :(


Året är 1956 i Gilead, ett litet samhälle i den amerikanska mellanvästern. Den åldrande prästen John Ames skriver, väl medveten om att han snart ska dö, ett långt brev till sin sjuårige son. Han vill berätta familjens historia, om sig själv, sitt liv och sina tankar så att sonen ska veta varifrån han kommer och vem hans far egentligen var. Berättelsen formar sig till en blandning av brev, dagbok, minnen, filosofiska reflektioner och släkthistoria.

Nog låter det som något för mig alltid. Dessutom insåg jag här i höstas att hon är en av de Nobelpristippade. "Marilynne Robinson förtrollar världen" och "Nobelprisklass" är några citat jag funnit när jag googlade efter handlingen i boken.

Dags att ge sig på denna snart tror jag.


6 kommentarer:

 1. Jag försökte läsa en av hennes böcker och tyckte den lät riktigt bra men jag tappade lite sugen när det inte fanns några kapitel. Jag vet inte riktigt varför men böcker utan kapitel känns riktigt tunga för mig och de blir bortprioriterade.

  SvaraRadera
 2. Aj då, det visste jag inte. Vi får väl se hur det går med min.

  SvaraRadera
 3. Det där är en bok som jag aldrig sett tidigare. tack för tipset.

  SvaraRadera
 4. Aldrig hört talas om. Nobelpriskandidater har jag sällan hört talas om...

  SvaraRadera
 5. Den känner jag igen, men har aldrig läst något alls av henne.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...