torsdag 7 november 2019

Hett i hyllan #22


Hett i hyllan utgår från Bokföring enligt Monika. Om de där böckerna som stått i hyllan en halv evighet men som förtjänar att plockas fram i ljuset.


Nu sitter jag på tåget till Örebro och kämpar med att knacka in detta inlägg per mobil. Jag fick för mig att mitt ex är på engelska, men efter lite googlande inser jag att den sannolikt är på svenska. Jag minns att jag beställde hem Jellicoe Road omgående när jag hörde talas om den, för att jag blev sååå sugen på att läsa. Ja, och på den vägen är det...

Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors?

14 kommentarer:

 1. Det verkar vara en spännande bok. Bra med Hett i hyllan. Jag får veta något om ungdomsböcker också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag har inte ens tänkt på den som ungdomsbok, men det är det nog. Jag behöver definitivt läsa mer barn- och ungdomsböcker.

   Radera
 2. Läste den när den var hyfsat ny, tyckte den var OK men inte mer än så. Men sen läste jag om den för bara något år sedan och formligen älskade den. Vet inte om det är för att det är en av de (få) böcker som vinner på omläsning eller om det handlar om mitt humör etc...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser nu efter att jag publicerat min kommentar att du också läst om den. Vi verkar ha haft lite liknande upplevelse av den :)

   Radera
  2. Tyder på att den verkligen vinner på omläsning :)

   Radera
  3. Det var ju lite kul att ni båda upplevt den på liknande sätt. Jag måste se till att läsa den. Fast jag måste tillstå att jag tycker att det vore bra om jag gillar den direkt. Det är så mycket jag vill hinna med att läsa, så jag har svårt att få till omläsningar.

   Radera
 3. ÅÅÅHHHH!!!!! ÄLSKADE Jellicoe Road. Inte så mycket när jag läste den, men efteråt! Har faktiskt gjort en omläsning av den, och det händer kanske en bok vart tionde år eller så.

  SvaraRadera
 4. Den var verkligen överallt på alla bloggar ett tag :D Jag har dock inte läst den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste varit innan jag började läsa bokbloggar, för jag har nog bara träffat på den en gång - då när jag blev sugen - och det var inte i en blogg. Vete sjutton var, men en blogg var det inte.

   Radera
 5. Har hört mycket positivt om den men har inte läst den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste ta mig i kragen. Verkar som ni alla hört bra om eller tyckt om den.

   Radera
 6. Svar
  1. Många positiva kommentarer och jag blir allt mer sugen på att sätta tänderna i den.

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...