tisdag 5 november 2019

Nordiska rådets litteraturpris 2019

Meh... trots att jag lagt in i min kalender när vinnaren av Nordiska rådets litteraturpris 2019 skulle tillkännages, så har jag lyckats missa det med en hel vecka!

Och vinnaren är...

Jonas Eika för novellsamlingen Efter solen


Min tanke för nästa år har varit att läsa en bok på norska och en bok på danska och dessutom har jag redan sedan tidigare försökt klämma några böcker nominerade till Nordiska rådets litteraturpris, en för senaste året och en från något tidigare år. Eikas bok var alltsedan nomineringen mitt förstahandsval för bok på danska.

Åländska Carina Karlsson har nominerats flera gånger och jag har tänkt att jag vill läsa henne, men hennes böcker är inte lätta att finna, varken på bibliotek eller antikvariat. Jag skrev i något inlägg att jag nog skulle ta och klicka hem hennes Mirakelvatten inför 2020.

Så, nu gick jag in och tänkte då beställa hem Eika, Karlsson och någon av de norska böcker jag sparat i önskelistan, för nästa år kommer det att råda absolut bokköpsstopp här i huset. Men så här gick det:

Eikas bok: Tillfälligt slut

Karlssons bok: 542 kronor (danskt band)


Tack, men nej tack!
9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det är helt sanslöst. Tror de att de ska få den såld till det priset?

   Radera
 2. Detta har inte med ditt inlägg ovan att göra, men Maja Ekelöfs bok Rapport från en skurhink finns på Tradera nu:
  https://www.tradera.com/item/1118/361282904/rapport-fran-en-skurhink-maja-ekelof-1971

  SvaraRadera
 3. Det var ett saftigt pris på en bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt underligt. När jag kollade den förut kostade den som hennes andra, 209 eller nått.

   Radera
  2. Obegripligt! Det är ju danskt band, inte helfranskt!

   Radera
  3. Ja, verkligen skumt. Jag fick upp en annan bok i en sådan där reklamruta man får upp när man sökt på böcker - en jag inte sökt på förvisso, men tillsammans med sådana - och den kostade över 600. Jag blev så nyfiken på vad det kunder vara för bok som var så dyr att jag klickade på den, och det var också en helt vanlig bok. Jag begriper det inte.

   Radera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...