fredag 15 november 2019

Helgfrågan vecka 46


Nu stundar helgen och det är åter dags för Mias helgfråga.

Brukar ni läsa eller titta på tidningar eller program om böcker? Vilka?

Nej, jag är nog lite dålig på det. Har sett enstaka Babel på SvT Play och läst enstaka nummer av Vi Läser. Egentligen är jag inte speciellt intresserad av författarna, det är böckerna jag vill åt. Jag har tyckt att boktipsen i God kväll varit väldigt trevliga att titta på, men eftersom jag inte har någon tv är det ytterligt sällan jag har pricka in dem - och nu är de väl borttagna(?) När jag kommer åt magasin i väntrum och liknande, brukar jag ofta bläddra fram sidorna med boktips.

Mitt bokintresse ligger mer åt det smala hållet och jag läser gärna litteratur med några år på nacken, klassiker bland annat. Det blir inte så mycket nyskrivet, svenskt-anglosaxiskt, spänningslitteratur, feelgood och bästsäljare och det är ju det som framförallt lyfts fram. Naturligtvis! Man riktar sig mot största möjliga publik, inte konstigt alls. Jo just det, jag har tittat på några avsnitt av Yukiko Dukes recensioner på YouTube också.

Bonusfråga: Har du något bra filmtips?

Jag har inte varit på bio på femton år, har ingen tv och ingen DVD-spelare. Har försökt kolla in Netflix och liknande några gånger, men där finns i princip ingenting jag är intresserad av. Jag är rätt smal i mitt filmintresse också. När jag bodde i Stockholm gick jag mest på Kvartersbion, Zita och liknande. Så, tipsen jag kommer med här har åtskilliga år på nacken och för att chocka er alla så blir det två feelgood-filmer. Sådan feelgood som jag klarar. Otroligt charmiga båda två.


En förtrollad april heter den på svenska, men jag lyckades inte ladda ner något svenskt omslag.


5 kommentarer:

 1. Två filmer som jag inte sett och då är jag ändå en stor filmslukare. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 2. Skönt att det är fler som inte är tv-tittare :) Ibland känner jag mig som ett ufo när jag alltid svarar nej på frågan om jag sett Bonde söker/Så mycket bättre/Veckans brott...

  SvaraRadera
 3. Filmerna ser bekanta ut men osäker på om jag sett någon av dem. Blir mest serier men försöker se någon film ibland.

  SvaraRadera
 4. Bio kan jag inte gå på (p.g.a. sjukdom som påverkar hörseln), och film utan ljud (förutom tinnitus) är inte riktigt samma sak ju. Men ibland - verkligen inte ofta! - körs ju filmer på tv. Men *suck* reklamen. Feelgoodfilmerna kände jag inte till, väljer oftast bort den genren, både som film och bok, missar nog då ibland pärlorna, för dom finns ju!

  SvaraRadera
 5. Jag går inte heller på bio men ser gärna film hemma.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...