fredag 1 november 2019

TBR november

La belle jardiniére av Eugène Grasset

Ny månad, ny TBR. Som i Grassets illustration ovan ser förvisso inte november ut här hos mig, men eftersom jag gillar den, får den inleda inlägget ändå.En bok är kvar i utmaningen 3x3 och det är Maryse Condés Livet utan masker. Jag har hittills läst tre titlar av henne och i hyllan väntar en femte, Celanire. Den ska jag försöka hinna med nästa år.Månadens språk är koreanska och den här har stått i hyllan både länge och väl. Dags att ta itu med den. Ett par böcker av Han Kang, som jag gärna vill läsa finns som e-bok på Storytel, Levande och döda och Den vita boken, men jag gör mig inga illusioner om att hinna med dem, trots att jag så gärna vill. Men kanske hinner jag i alla fall att läsa några dikter av Ko Un, om än inte en hel diktsamling.I min egen utmaning Förkovran finns Iliaden med. Pust, vad har jag givit mig in på? Jag räknar med att fortsätta läsa denna in i december och köra enligt principen slow but steady. Jag vill ju verkligen läsa den och dessutom är ett av årets teman Grekland - även om jag nu måste tillstå att det inte går något vidare med mina två teman :(  Jag räknar med att den kommer att kräva en del.Jaha, vad blir det här? Tredje gången gillt? Moa Martinsons trilogi om Mia ingår i min egen utmaning Förkovran men jag har ännu bara läst Mor gifter sig. Den tyckte jag väldigt mycket om och lättläst var den också, så varför jag haft så svårt att komma till skott med dessa två begriper jag då rakt inte. Månadens val av klassiker i utmaningen 6 klassiker på 6 månader är James Joyces Ulysses och då tänkte jag att det kunde vara kul att läsa denna parallellt. Översättarens bok om arbetet med översättningen.En hyllvärmare bör jag också klämma och jag får se om jag vågar mig på denna. 


LJUDBÖCKER


Som sagt ovan, detta är månadens klassiker.Den här har jag väntat länge på, andra delen i The Book of Dust. Utspelar sig före händelserna i Den mörka materian. Jag vet inte om den finns inläst på svenska än, men jag tänker lyssna på den engelska oavsett, eftersom Michael Sheen gjorde ett sådant ypperligt jobb med första delen.Eftersom The Mars Room blivit så hyllad tänkte jag att jag skulle ge mig på den. Den finns ännu inte inläst på svenska - inte på Storytel i alla fall - så det blir till att lyssna på engelska. 


Med dessa tre ljudböcker är jag uppe i nära 70 timmar, vilket motsvarar de sex böcker jag brukar hinna med. 

Totalt sett ett ganska digert lässchema (enligt mina mått) men jag har några semesterdagar under månaden och kommer dessutom att tillbringa en hel del tid på tåg, pendel och i bil, så jag hoppas på att hinna med allt. 

2 kommentarer:

  1. Det ska bli spännande att höra vad du tycker om The Mars Room! Har hört så mycket bra om den men den lockar mig inte riktigt ändå och jag vet inte varför.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får se vad jag tycker :) Jag har rätt höga förväntningar, känns som något som kan passa mig. Fast första gången jag såg omslaget blev jag så avskräckt att jag inte ens läste Roberts text. Skitfult!

      Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...