fredag 15 oktober 2021

Fem en fredag - Planering

Dags för Elisas fredagsfrågor:

Vad står på agendan idag?

Jag är ledig från jobbet varannan fredag, så det blir jobb hemma i stället. Städa hela huset, städa hönshuset, städa marsvinsbur, tvätta och packa ihop ungarnas grejer eftersom de ska till far sin. Jag ska också ge grannens hästar lunchhö och hoppas hinna några vändor till ÅVC med trädgårdsavfall.

Vad har du fått boka om i veckan?

Konsulten på ortopeden igår. Jag fastnade i flera timmar på boendet jag rondade och fick ringa och be en kollega gå dit i stället. Ändå blev det två timmars övertid.

Jag hade planerat att lyssna på A Passage North av Anuk Arudpragasam, som är kortlistad för Bookerpriset, men plötsligt var den borttagen från Storytel, så jag fick göra om min TBR. 

Vad vill du stryka i helgen?

Allt som gör att jag inte får ägna hela helgen åt att sitta uppkrupen i min fåtölj och läsa och lufsa runt i skogen. 

Vad har du på planeringsstadiet?

Oj, det mesta. Allt som har med husets yttre och inre att göra, fixa uthusen och skapa den trädgård jag önskar. En resa till Bali nästa höst tillsammans med min yngsta kusin och några andra. Hon är fantastisk på att sy ihop resor. I mindre skala finns novembers TBR.

Hur planerad är du vanligtvis?

Dåligt. Jag har aldrig orken att göra det som behövs och det jag vill. Mitt liv handlar mest om att släcka bränder.


8 kommentarer:

 1. den boken blir jag nyfiken på. ska eftersökas. städa hönshus är inte det roligaste. marsvinsburar har jag ingen erfarenhet av. härligt att få helgen till läsning och skogsluffning

  SvaraRadera
 2. gediget program du har, mycket planerat också, jag låter dagen komma.

  SvaraRadera
 3. Blev också nyfiken på boken. Bränder måste ju släckas ...

  SvaraRadera
 4. Härliga svar, och speciellt på fråga tre!

  SvaraRadera
 5. En resa till Bali låter helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 6. Hur hinner du med att jobba när din fredag innehåller så många sysslor som ju tar minst åtta timmar...
  Himla kul att ha en resa till Bali att se framemot, speciellt efter 18 månaders pandemi. Ännu bättre är ju att någan annan gör planeringsjobbet. Bara att tack och ta emot.

  SvaraRadera
 7. Låter himla kul med resa till Bali att se fram mot, och toppen att någon annan gör planeringsarbetet, du verkar ha fullt upp så det räcker och blir över…

  SvaraRadera
 8. Törs du åka till Bali där det är jordbävningar? Vet inte hur ofta det brukar förekomma, annars är det ju ett paradis! Du har mer sysslor på en dag än jag har på en vecka!

  SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...