lördag 2 oktober 2021

TBR oktoberJa, då var det ny månad igen. Som vanligt rinner tiden iväg utan att man förstår vart den tagit vägen.

Hur det gick med septembers TBR? Åt pipsvängen som vanligt när det gällde läsningen. Bra när det gällde lyssnandet. Tre böcker hanns inte med - men en läst bok hade jag av någon anledning inte med i TBR:en. Jag lyssnade på alla planerade ljudböcker plus Åsa Larssons nya, som jag förstås inte kunde motstå när den kom ut den 17:e. Fjorton böcker och en tredjedels tegelsten är för all del ingen undermålig "prestation", men jag är ändå ledsen över att jag inte får läst det jag önskar, endera på grund av läsoflyt eller trötthet och tidsbrist. För september gällde det senare. Jag hade egentligen ett jäkla flyt, men ingen tid i världen. Ja ja, nu tar vi nya tag...

Böcker


Vinnaren av Women's Prize for Fiction 2021. Den har legat här några månader. Trots att jag är väldigt sugen på den, så drar jag mig en smula; dels är den på engelska, dels tror jag att den inte kommer att vara helt lättillgänglig. Passar alltså i Prisat.


Månadens språk är kinesiska. Det här är dessutom en av åtta böcker som utsetts till Årets världsböcker.En bok jag tror att jag hittade hos Anna Gustafsson Chen. Den har stått i hyllan ett tag. Det är en barnbok så jag tror att den ska gå lätt att läsa. Texten är dessutom jättestor. Passar också i Månadens språk.


Den här har stått på läslistan i några decennier, så det kan väl vara dags att komma till skott. Passar i Prisat som vinnare av Pulizerpriset 1983.


Den här boken lottades fram som höstens pocket i De fyra årstiderna. Jag tror att det är något för mig.

e-böcker


Kruso har jag haft i min Storytellista en längre tid. Sedermera upptäckte jag att den tilldelats Tyska bokpriset och därför passar i Prisat. Mösstanten gav den dessutom tummen upp.


Kim Thúy är underbar, så varför jag inte har kommit till skott med denna lilla tunna - jag som älskar tunna böcker - är mig en gåta. En av Årets världsböcker.

Ljudböcker


En bok man ser typ överallt nu. Den ligger - och har legat - högt på SvD:s lista. Ekman och en varg på omslaget. Och bra recensioner. Det kan en Scylla inte motstå. 


Ytterligare en bok man ser överallt nu. Jag tror att den kan vara riktigt bra. 


Kortlistad för Bookerpriset och översvallande recensioner. Utspelar sig på Sri Lanka, och jag gillar ju världslitteratur.


Ljudboken som lottades till höstens De fyra årstiderna. Jag hittade den första gången hos Vargnatt, som kanske inte var överförtjust, men tyckte väldigt mycket om andra delen och nu i månaden ska läsa del tre (om jag fattat det hela rätt). Den låter väldigt spännande i alla fall.


Långlistad för Bookerpriset. Jag har inte en aning om vad den handlar om. Ibland kan det vara kul att ge sig på något sådant, helt okänt. 


En av böckerna i Längst bak i läslistan. Jag började dock med Fallna kvinnor - som inte låg riktigt längst bak - men nu är det dags för denna tredje del av När samhällets bottensats skulle lära sig veta hut.


Det är något med titeln som jag bara älskar. Och så är det ju en fågel på omslaget, gudbevars. Jag är inte mycket för deckare (för det är det väl?) men kombinationen titel, omslag och nominerad till Årets bok får mig att lägga till den.


Ännu en bok som fanns i Längst bak i läslistan


En bok jag sett lite överallt under året och som även den är nominerad till Årets bok. Jag tänker definitivt inte läsa alla nominerade, men några kan man ju klämma. Flickan som fick en röst tänker jag också försöka läsa innan året är slut, den är dessutom en av Årets världsböcker. Jag ser nu när jag letar länk att prisutdelningen är snart, 8/10. Det skulle förvåna mig mycket om inte Shuggie Bain vinner. 

4 kommentarer:

 1. FJORTON böcker på en månad .... jösses människa! Jag är inne i en period när jag inte "kan" läsa, det vore roligare att kunna ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ju inte så många heller; lyssnade på de flesta.

   Radera
 2. Vilket otroligt fin omslag på White Fox!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fint. Snöflingorna är i silver och glänser.

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...