lördag 2 oktober 2021

Veckans mening - vecka 39

 

Veckans mening utgår från Robert på Mina skrivna ord. En mening från veckans läsning som av en eller annan anledning fått dig att stanna upp.

'Tasse', tänkte jag, för så kallades han ju också förr i världen, och 'slunke' hade jag hört farmor säga.

(Citat med reservation för att jag lyssnar på boken)

Det är alltså vargen som tasse- står för i tassemarker. Det har jag aldrig fattat. Vargmarker alltså - fast kanske oftast i överförd betydelse. Då befinner jag mig faktiskt i tassemarker på riktigt. Buan ligger i Tansenreviret. Det når förvisso inte ända ner till byn, bara till skogsvägarna ovanför (i e söder om), men där finns det gott om vargobservationer. Det är där jag plockar svamp 😃 👿7 kommentarer:

 1. Jag ska läsa den boken, snart ... föredömligt kort och med ett bra omslag (det är blänket i ögonen som gör hela grejen!)

  SvaraRadera
 2. Tasse låter ju väldigt gulligt måste jag säga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sött. Bättre än varg, faktiskt, som väl egentligen betyder dråpare, niding, laglös, men som fått ta över i stället för ulv.

   Radera
 3. Jag hade ingen aning om att tassemarker hade med vargen att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det var en överraskning. Jag kollade SAOB och det verkar stämma. I vissa trakter används dock tasse för björn, så det skulle kunna vara björnmarker också :)

   Radera
 4. Ja "tassemarker" är ju känt, men bara "tasse" har man ju inte tänkt på som ett ord, men så måste det ju förstås vara.

  SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...