onsdag 20 oktober 2021

Veckans kulturfråga - vecka 42

 

Veckans kulturfråga utgår från Enligt O

Frågorna denna vecka gäller Augustnomineringarna och jag skrev ju lite om det redan igår.

Vilka av de nominerade böckerna till Augustpriset är dina favoriter?
Jag har bara läst en av de nominerade, så jag vet inte om jag kan säga att jag har några favoriter. I skönlitteraturklassen hade jag i alla fall sparat ner Singulariteten och Den svarta månens år i min Storytelhylla, så jag måste ju ha tyckt att de verkade intressanta. Bland fackböckerna hade jag sparat Tyrannens tid sedan tidigare. Bland barn-/ungdomslitteratur så väl Nattkorpen som Himlabrand och jag blir väldigt sugen på Om du möter en björn och Furan. Så kanske ändå den kategorin känns mest lockande i år. Men jag känner mig inte orolig över att försöka klämma tre ur varje, som är min ambition.

Vilka titlar saknar du bland de nominerade?
Jag trodde nog att Tills alla dör skulle komma med, den har ju fått så oerhört bra kritik och jag tyckte att den var väldigt intressant. En vacker dag, som jag hade i septembers TBR men inte hann med, trodde jag också skulle vara med. Och kanske Året med 13 månader, som jag precis nu har börjat lyssna på. 1 kommentar:

  1. Nattkorpen tyckte jag om! Del två var också bra. Himlabrand vill jag verkligen läsa. Även Tyrannens tid är jag nyfiken på, den låter väldigt intressant.

    SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...