onsdag 4 oktober 2023

TBR oktober

 

En försenad TBR för oktober kommer här. I morgon tillkännages vem som får Nobelpriset i litteratur och senare i månaden får vi veta vilka som nomineras till Augustpriset. Jag vill därför inte fylla på alltför mycket redan nu utan lämna lite plats.
För inte så länge sedan fick vi veta vilka som gick vidare till Bookerprisets kortlista. Ingen av de två från långlistan som jag var mest sugen på kom med. Jag hade tänkt att i alla fall lyssna på en av de två från kortlistan som är tillgänglig som ljudbok på Storytel så månadens tre första dagar har jag kämpat med This Other Eden, men jag bara kan inte hålla fokus. Med en femtedel kvar av boken insåg jag att det bästa vore att börja om från början, så jag spolade tillbaka men beslutade mig ganska snabbt för att lägga den åt sidan. Jag får se om det blir tillfälle någon gång under oktober att sitta ner i lugn och ro med den. Det funkar uppenbarligen inte att lyssna på den när jag flänger runt med annat, trött och sliten som jag är med denna förbaskade förkylning som inte helt givit med sig på drygt fem veckor. 

I stället för This Other Eden har jag börjat lyssna på ett säkert kort, nämligen del 12 i serien om Gamache. Jag tror att det är den näst sista som är inläst, i alla fall på Storytel. Det innebär att det finns en kvar till november, men vad ska jag göra i december liksom?

The Last Bear såg jag hos Vargnatt. Titta vad fin! Den vill jag läsa.


Månadens finska får bli denna. Lite "naturlig läsning" vill jag också peta in.Den här har jag hört mycket gott om och är nyfiken på.


 

Mitt mål är ju att försöka läsa åtminstone tre böcker av varje Nobelpristagare men av Ernaux har jag bara klämt en hittills. Jag tänker därför lyssna på de här två (mycket korta) böckerna denna månad.En svensk klassiker ska väl med, tänker jag, och Moberg brukar ju funka. 

Egentligen vill jag ha med en klassiker varje månad, om jag bara orkar, men jag väljer att lämna plats för August och Nobel i stället. Finns det det inget vettigt att tillgå, så kanske jag klämmer in någon klassiker ändå eller If I Survive You som är den andra boken som tog sig till Booker-kortlistan och finns tillgänglig på Storytel. 


 


Det ska bli VÄLdigt spännande att höra vem det blir i morgon klockan ett.

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...