fredag 2 februari 2024

TBR februari

 

Januari var en hemsk månad vad gäller förutsättningar för läsning. Jag hoppas att februari blir bättre och här kommer min TBR.

Ljudböcker


A Passage To India får bli månadens klassiker till Förkovran.Jag fortsätter med grekisk mytologi. Natalie Haynes även denna månad.Micael Dahlen blir jag mer och mer förtjust i och den här har funnits på läslistan ett tag.Den här har jag hört gott om hos brittiska BookTubers och nu finns den både översatt och inläst. Jag passar på.Andra delen av Fröknarna von Pahlen får bli månadens svenska klassiker till FörkovranJag som drömmer om somrar i buan med katter, marsvin, kanin, höns, ankor, svärdsjöfår, lappgetter och en liten fjällnära kossa går naturligtvis igång på detta. För Naturlig läsning.New York-trilogin har jag haft på läslistan hur länge som helst. Det är dessutom en av de böcker som ligger längst tillbaka i min Storytelhylla. Ja, jag kom ju av mig med att klämma de böcker som står längst bak i listan. Kanske dags att ta itu med dem igen.Det får bli två böcker för Naturlig läsning i februari. Jag misstänker att den kommer att vara starkt ångestframkallande. Jag får välja tillfälle väl. (Förresten vill jag ha en bikupa - eller två - också, där uppe i buan)
 


Någon deckare ska jag väl ha med också och det får bli denna.


Westö är ju bra. Det här får bli månadens finska.

Jag hann visserligen med en Sarah Moss för Boktolvan redan förra månaden, men den var bra så jag tar en till. 


En ganska bra blandning, tycker jag :)


Böcker

Jag har ju börjat kunna läsa lite igen - trots att januari blev en väldigt tung månad jobbmässigt och trots att jag kom av mig lite med Kärlek i det nya årtusendet, som visade sig vara rätt tungläst, jag har bara kommit halvvägs och har således 200 sidor kvar.

Vid flodens strand, som jag tog upp som ny diktsamling efter att raskt ha blivit klar med Espmark, visade sig också vara mer tungläst än jag trodde. Eller kanske är det bara min trötthet och brist på ledighet som är problemet och inte böckerna. 

Hur som helst så ska jag avsluta dessa två.

 

För Novellresan, som i februari går till Kanada, har jag tänkt läsa Munro - vad annars liksom - men jag vet ännu inte ur vilken samling. Jag tänkte också läsa ur Tainna av Norma Dunning, som är kanadensisk inuit. Jag har varit sugen på den, men jag har ju bara inte kunnat läsa. Nu hoppas jag att det går bättre.
Jag hoppas också att det ska funka att läsa Eric Vuillards Dagordningen. Vuillard finns i min Boktolva och Dagordningen har tilldelats Goncourtpriset, så den passar även i Prisat.


Christina Hesselholdts Vivian passar också både i Prisat och i Boktolvan


Nu vågar jag inte lista fler, trots att här ligger böcker i drivor som jag längtar förtvivlat efter att läsa. 

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...