söndag 11 augusti 2024

TBR augusti

 


Här kommer en väldigt sen TBR för augusti. Det har varit fruktansvärt stressigt de senaste veckorna - ja, en av dem var inte stressig, då var min kära barndomsväninna här, men då hade jag fokus på henne. Och således är det inte bara TBRen som är sen, jag har heller inte lyssnat så mycket som jag planerade när jag satte ihop boklistan då i slutet av juli. Läst har jag naturligtvis inte alls. Tveksamt därför om jag kommer att hinna med hela, men det här är i alla fall böckerna jag kommer att välja från.



Den enda bok jag hunnit med är Örnflöjten 2, och därmed är jag klar med Elvira Birgitta Holms Vargserie. Inte alls oäven. 



A Passage to India lyssnar jag på nu. Klassiker för Förkovran



Jag ska göra ett nytt försök med Trekropparsproblemet. Jag kunde inte alls fokusera sist jag försökte lyssna på den. Jag tror att jag har hört första timman typ fem gånger.


Vann Women's Prize for Fiction 2002. För Prisat.

Dagerman har jag faktiskt aldrig läst. Svensk klassiker för Förkovran.



Silvermannen är del 1 i Yggdrasilserien. Jag har inte den blekaste aning om var jag fått nys om denna. Känner inte ens igen den. Måste ha druckit många glas vin när jag antecknade den på listan. Men nu när jag är klar med Varg-serien, så kan det väl passa bra med en annan serie för barn - nå ja, Varg-serien var väl YA.



Tilldelades Sveriges Radios Romanpris 2022. För Prisat.



Långlistad för Wainwright-priset, Nature Writing-klassen. Alltid många spännande böcker bland de Wainwright-nominerade. Den låter ju jättespännande: The lost history of wolves in Britain and the myths and stories that surround them. Kan väl passa för Naturlig läsning. Vargnatt?!



Nominerad till Augustpriset, Barn & ungdomsklassen, 2022. Passar i Förkovran den med. Jag försöker ju klämma Augustnominerade böcker, som bekant.



Tredje delen i Kalahari-serien. För Naturlig läsning.



Jag ska också läsa någon eller några noveller för Novellresan, som denna månad befinner sig i 1800-talets London. Eftersom jag faktiskt har läst/lyssnat på samtliga Sherlock Holmes-noveller och -böcker, så hoppar jag över den gode Sir Arthur Ignatius. Jag har hittat en 7 best short stories - London på Storytel. Den innehåller bland annat Lost In A London Fog av Luisa May Alcott, The Secret Agent av Joseph Conrad (förvisso publicerad 1907, men utspelar sig på 1880-talet) och A London Life av Henry James. Helst skulle jag vilja hinna med någon novell av Dickens också och tänka sig, Storytel har även en 7 best short stories by Charles Dickens. Jag ser verkligen fram mot att läsa de här novellerna, så jag hoppas innerligt att det ska fungera. 



Om jag mot förmodan lyckas lyssna på alla de ovan listade böckerna, så tänker jag börja på Possession av A S Byatt, som finns i min Boktolva. Dryga 20 timmar ligger den på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdagstrion - Kropp & själ

  Det är över ett år sedan jag var med nu, trots att ambitionen alltid varit att delta. Ibland vill livet annorlunda och det är ju bara att ...