tisdag 11 januari 2022

Tisdagstrion - Överst i min läshög

 

Tisdagstrion utgår från Helena på Ugglan & Boken och denna årets första trio har ämnet: Överst i min läshög. Ämnet kan tolkas lite som man vill. 

Precis som hos Helena så varierar det rätt mycket vad som ligger överst i högen, rent fysiskt. Jag stuvar om titt som tätt. Man skulle också kunna tolka ämnet, tänker jag, som det som är mest lockande i läshögen och jag tror jag väljer detta senare. Det jag är mest sugen på - just nu i alla fall - men som kanske inte blir det jag läser/lyssnar på härnäst är nog dessa:


Novellsamling av Tove Jansson, som jag ser mycket fram emot.En bok jag tror att många av er läst redan, vinnaren av Deckarakademins debutantpris 2021.Och slutligen Damon Galguts Bookerprisade The Promise.


Det blev lite grått det här men jag tror inte att innehållet i böckerna kommer att vara färglöst.

16 kommentarer:

 1. Den där deckardebuten ska jag nog ta en titt på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den kan vara riktigt bra.

   Radera
 2. Kan inte bestämma mig för om jag ska läsa Sly eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va?! Trodde att det var något du skulle hugga på direkt :)

   Radera
 3. Sly har jag läst, ja. Den är väldigt bra.

  SvaraRadera
 4. Lyssnerskan har jag hemma i en stor volym med tre novellsamlingar av Tove Jansson. Jag har bara läst en novell ur lyssnerskan, Om våren, men den är helt underbar.

  SvaraRadera
 5. Sly köar jag för på bibl. ska kolla upp Galgut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den är riktigt bra. Jag måste - fortfarande - ta mig över det där initiala motståndet inför engelska böcker bara

   Radera
 6. Sly med Åre spännande, borde läsa om Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som hon är värd både om- och nyläsning.

   Radera
 7. Jag vill också gärna läsa både The Promise och Sly! Och Tove Jansson är alltid läsvärd!

  SvaraRadera
 8. Det var länge sedan jag läste något av Tove Jansson, men hennes Muminböcker finns med på listan över böcker jag vill läsa framöver. Tror att jag kommer upptäcka nya sidor av berättelserna, sådant som jag inte reflekterat över förut. Hoppas Lyssnerskan bjuder på en fantastisk läsupplevelse. Även de två andra böckerna, förstås. Sly verkar dyka upp lite här och var. Tror inte att jag kommer läsa den, men jag kanske överraskar mig själv med att göra det.

  SvaraRadera
 9. Novellsamlingen av Tove Jansson kände jag inte till. Kanske vore något för mig som inte läst något av författaren annat än någon enstaka seriebok som barn.

  SvaraRadera
 10. Lyssnerskan har jag läst och tyckt om. Överlag har jag blivit positivt överraskad av Janssons författarskap, utöver Muminböckerna.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...