söndag 22 december 2019

Ett rum med utsikt


Lucy Honeychurch och hennes kusin Charlotte Bartlett är på besök i Florens, men får till sin besvikelse inte de rum med utsikt som de blivit lovade. De får byta med den påstridigt vänlige mr Emerson och hans son George. Ett byte och ett möte som får stora konsekvenser. George påverkar Lucys liv på ett sätt hon inte kan ana, och väl hemma i England står hon inför en rad svåra val och omprövningar.

Berättelsen om hur den känsliga och tänkande Lucy Honeychurch lär sig att tänka med hjärtat, och väljer bort det som är passande för den äkta kärleken, blev E M Forsters genombrott som författare. 

Jo, jag såg ju filmen då när den gick på bio. Daniel Day Lewis var väldigt bra som den gräslige fästmannen Cecil och Helena Bonham Carter var fin som Lucy Honeychurch. Jag minns inte Maggie Smith som kusin Charlotte, bara att hon var med. 

Boken stämde väl överens med filmen - eller tvärt om kanske man ska säga; att filmen följer boken väl. Kärlekshistorier är ju annars inte min grej, men den här tycker jag om, både som bok och som film. Den var riktigt trevlig att lyssna på. 

Det här var sista boken jag hade kvar under rubriken 'Klassiker' i min utmaning Förkovran.


1 kommentar:

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...