tisdag 31 december 2019

Nyårsfesten


Alla är inbjudna. Alla är misstänkta. Det är slutet av december och det nya året ska snart ringas in. I en lyxig jaktstuga i de skotska högländerna samlas nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden. De ska dricka champagne, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Det ska bli det bästa nyåret någonsin. Men just som ett snöoväder rasar in över Skottland hittas en i sällskapet mördad. Och samtidigt ryktas det att en seriemördare går lös i vildmarken. Har han slagit till igen? Eller finns den skyldiga inom stugans trygga väggar?

En deckare i den gamla stilen - ingen slakt, ingen utstuderad tortyr, inga sanslösa groteska inslag; ett mord rätt och slätt - som inte känns det bittersta gammaldags, tvärt om. Jag gillade verkligen den här. Fast jag tycker att epilogen (om den kallades epilog minns jag dock inte) kunde uteslutas och lämna mer åt läsaren att fundera över; det hade varit snyggare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...