torsdag 19 december 2019

Hett i hyllan #27


'Hett i hyllan' utgår från Monika som skriver så här: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?Den här har inte stått i hyllan i decennier som många av de andra böckerna jag lagt upp i 'Hett i hyllan'. Jag tror att jag köpte den förra hösten.

Polisinspektör Auguste Jovert har just gått i pension när han får ett brev från en kvinna som säger sig vara hans dotter. Han slänger brevet och möter samtidigt sin nya granne, Tadashi Omura, en juridikprofessor från Japan. De två herrarna börjar umgås och berättar historier om sina liv för varandra. Men efter en tid upplever Auguste Jovert samtalen som både olustiga och skrämmande.

Varför köpte jag den, börjar jag nu undra. Inte riktigt min typ av bok. Sannolikt på grund av kopplingen till Japan. Undrar om jag någonsin kommer att läsa den. Eller kanske. För nu började jag läsa några sidor och blev riktigt nyfiken. Men för tillfället har jag inte tid.

7 kommentarer:

 1. Jag blev väldigt nyfiken på den när den kom in till jobbet i pocket, men jag har inte skaffat den eller läst den ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar vara ett mellanting mellan bok för dig och bok för mig :)

   Radera
 2. Så tokig tycker jag inte att den verkar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den kan nog vara rätt bra. Jag kanske missade sista meningen bara, utan den låter det definitivt som en bok för mig. Men jag gillar ju inte att bli skrämd, jag är så skrajsen av mig.

   Radera
 3. Den har och är jag jättenyfiken på och skulle vilja läsa.

  SvaraRadera
 4. Det du skriver om den gör mig nyfiken. Jag tror aldrig jag har läst något av Mark Henshaw.

  SvaraRadera
 5. Jag var nästan säker på att jag köpt den, men uppenbarligen var det inte. Nyfiken på den har jag varit länge i alla fall :)

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...