tisdag 24 december 2019

God jul!Nu när det har lugnat ner sig här hemma och gästerna farit hem till sitt, vill jag passa på att önska en god jul. Jag gillar verkligen den här videon, med sin blandning av kristet och hedniskt.

I morgon ska jag börja lägga ut nästa års utmaningar - hoppas jag. Men nu ska jag äntligen få sitta ner och läsa en stund. Det har blivit dåligt med det senaste tiden, med allt julstök.

4 kommentarer:

 1. God Jul! Hoppas du kan koppla av med en bok nu. :) Den låten med Lennox hade jag inte hört förut och den var härlig på något sätt! Ska bli spännande att se vilka utmaningar du ska ha nästa år. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så mycket spännande, mest gammal skåpmat ;)
   God jul!

   Radera
 2. Kyrkan har genom historien varit duktig på att införliva hedniska traditioner. När Jesus föddes kan ingen säga säkert, men helt säkert är att det inte var den 25 december. Man tog över det firande som hade skett av Mithra(s). Denne hade fötts i en grotta dit man tagit sin tillflykt för att skydda sig mot en kung som beordrat barnamord. Dit kom magiker och astrologer som hade följt en stjärna. Väl framme fick de veta att Mithra(s) var Guds son. Mithra(s) dödades senare, men uppstod från de döda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kände jag inte till. Mer att man införlivade det kristna i yule och firandet av vintersolståndet.

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...