söndag 1 december 2019

TBR december

Min utmattningssvacka i november har gjort att jag har betydligt fler böcker kvar i mina utmaningar än jag hade förväntat mig. Jag gör ett försök att hinna klart dem, går det så går det. Och det viktigaste är inte hur många böcker jag inte hann med, utan hur många jag faktiskt har läst. 

Till att börja med ska jag läsa ut tredje delen i Moa Martinsons trilogi om Mia, Kungens rosor. Trion ingår i utmaningen Förkovran.

Valet av klassiker för 6 klassiker på 6 månader denna månad är Tsarens kurir av Jules Verne. Verne är ju alltid kul att läsa.Meningen var att jag skulle läsa Livet utan masker som sista bok i utmaningen 3x3, men som jag skrev igår, så gav jag upp efter 50 sidor eftersom den var så fruktansvärt illa översatt (ett exempel finns här). Istället tänker jag läsa Celanire som tredje bok av Maryse Condé.Även Hemsöborna är kvar att läsa för utmaningen Förkovran. Den är kort, så det borde inte bli några problem att hinna med den - hoppas jag. Och skulle jag nu inte hinna, så kan jag trösta mig med att två av de fem valen under rubriken Svenska klassiker, faktiskt var trilogier, så jag kommer ändå ha läst åtta böcker, inte fem.En bok som stått i hyllan i en halv evinnerlighet och som jag länge velat läsa är García Márquez Översten får inga brev. Den är dessutom väldigt kort, vilket passar bra denna månad när det är mycket jag vill hinna med. Den får bli månadens hyllvärmare.Månadens språk är isländska och jag har en hel hög med isländska böcker jag skulle vilja läsa. Tyvärr lär jag inte hinna med mer än en och då känns en omläsning av Sjóns fantastiska Skugga-Baldur mest lockande.Sedan är det lite annat smått och gott jag skulle vilja hinna med. När det gäller diktsamlingen Το βιβλίο των γάτων (Katternas bok) av Nikos Dimou, så är jag klar med själva dikterna, däremot är det lite senare tillägg, ett par brev tror jag, som är kvar att läsa. Jag skulle också vilja hinna med att läsa färdigt Nya testamentet.


Ljudböcker

Jag har - som jag likaledes nämnde igår - inte hunnit klart med novembers klassiker för 6 klassiker på 6 månader, James Joyces Ulysses, och den tänker jag lyssna klart på. 

Chansen att jag skulle hinna läsa klart Iliaden ser jag som obefintlig, så antagligen byter jag ut den mot någon klassiker som jag kan lyssna på istället. Jag har ju givit mig själv tillåtelse att byta ut titlar i Förkovran under årets gång, om det skulle köra ihop sig på något vis.

I övrigt ska jag försöka lyssna på lite jul- och vinterböcker. ¨Jag tänker att det bör finnas tid under allt julstökande. De här har jag sparat ner på Storytel. Trollvinter är given - varje år! Vi får se vilka jag väljer och vad jag hinner med i övrigt.


2 kommentarer:

  1. Celanire har jag funderat på att läsa flera gånger så ska bli spännande att se vad du tycker om den! Jag har sparat ner lite Pettson & Findus-julböcker i ljudbokshyllan. Har inte lyssnat på ljudböcker på länge men tänker att de kan vara mysiga att ha igång när jag är hemma :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att Celanire kan vara riktigt bra. Och omslaget är ju så himla fint! Pettson & Findus är fint som snus det!

      Radera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...