fredag 31 januari 2020

TBR februari


Nej, inga snödroppar här än, men det står väl inte på med det här konstiga vädret.

Eftersom jag läst Camus Främlingen nu i slutet av januari, så tänkte jag klämma in Fallet Meursault av Kamel Daoud som första bok i februari.Och eftersom jag lyssnade på Klubben i början av januari, så tänkte jag läsa Frostensons K.Månadens språk är "östafrikanska" och jag har en massa böcker jag vill läsa. Vad man vill och vad man förmår är ju dessvärre inte samma sak, men åtminstone Doreen Bainganas Tropiska fiskar...


och Nathacha Appanahs Våldets vändkrets tänker jag försöka klämma.För Förkovran har jag tänkt läsa Vägmärken av Dag HammarskjöldÄven Barnen från Frostmofjället ingår i Förkovran under rubriken 'Svenska klassiker'.


Månadens Shakespeare blir Stormen.
Ljudböcker

Lysande utsikter ingår i Förkovran under 'Klassiker' och det blir årets Dickens. Jag brukar försöka läsa en per år. Bedrövligt omslag!
Världarnas krig har jag velat läsa ett bra tag. Den är också en av klassikerna i Förkovran. Den fanns inte på svenska (som ljudbok) på Storytel, så det får bli på engelska.För Litteraturpristolvan tänkte jag lyssna på Agnes Lidbecks Finna sig. Jag har haft den nersparad på Storytel hur länge som helst, så det kan väl vara dags. (Borås Tidnings debutantpris)För Naturlig läsning tänkte jag lyssna på The Moth Snowstorm. Den har jag också haft nersparad på Storytel hur länge som helst. Värsta snygga omslaget!Och månadens bok för utmaningen 3x3 blir Sofi Oksanens Norma.2 kommentarer:

 1. Hoppas du kommer tycka om Världarnas krig! :) The Moth Snowstorm hade verkligen ett snyggt omslag. Klubben vill jag läsa, men K tror jag att jag bara skulle bli frustrerat arg på så den kommer jag nog inte orka ta mig igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag inbillar mig att K kommer att vara helt fascinerande. Människor ÄR ju faktiskt fascinerande och det ska bli spännande att se Frostensons syn på det hela - ja lite vet jag ju redan. Och hon skriver ju så fantastiskt bra :)
   Tror att jag kommer att gilla Världarnas krig (och nu får jag musiken från skivan i huvudet)

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...