torsdag 16 december 2021

Hett i hyllan #45

 


Hett i hyllan utgår från Monika. Om de där böckerna som stått i hyllan i en halv evighet, men som kanske förtjänar att plockas fram, dammas av och äntligen läsas.

Jag ser - i samband med letandet efter # - att det är ett par månader sedan jag var med. Jag får liksom inte till det. Torsdagar kommer jag ofta hem väldigt sent och jag lyckas aldrig komma ihåg att fota någon bok när det är dagsljus. Det har jag inte gjort den här gången heller. Bilden är som den är.


Jag heter Kvothe. Jag har rövat tillbaka prinsessor från kungar som sover i ättehögar. Jag brände ned staden Trebon. Jag har tillbringat natten med Felurian och kommit därifrån med förståndet och livet i behåll. Jag blev relegerad från universitetet när jag var yngre än de flesta är när de blir insläppta. Vägar som andra fruktar att tala om på dagarna går jag på i månsken. Jag har talat med gudar...

Jag vill minnas att jag köpte den här på Pocketshop på Centralen (i Sthlm) för ett antal år sedan och jag tror verkligen att det skulle kunna vara något för mig...

fast när jag nu öppnade boken och såg den diminutiva texten så blev jag en smula trött. Varför gör man en bok med myrskrift? Finns det någon som gillar det?


Jag kanske borde lägga upp boken till min äldste. Skulle kunna vara något för honom och jag inbillar mig att han skulle bli mindre störd av pygmébokstäverna än jag.


2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något av Patrick Rothfuss, men jag är väldigt nyfiken på hans böcker.

    Nu vet inte jag hur andra gör, men själv gör jag så att jag tidsinställer fasta inlägg, som jag vet kommer varje vad-det-nu-är-för-dag. Jag hade inte klarat mig utan det.

    SvaraRadera
  2. Den boken stod länge i hyllan och väntade men till slut rensade jag bort den. Jag tror den är jättebra men jag tappade lusten att börja läsa när det verkar ta sån otroligt långt tid för bok tre att komma.

    Jag gör också som Monika, använder mig av tidsinställda inlägg. Annars hade jag inte hunnit med något :)

    SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...